Novosti

28/01/2011

Kružni tok u Šijani - radni sastanak

27. siječnja je u prostorijama Komunalne palače održan radni sastanak na temu izgradnje novog kružnog toka u Šijani. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Boris Miletić i  pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat ispred Grada Pule, predstavnici sektora građenja pri Hrvatskim cestama d.o.o. g. Damir Črnja i g. Bruno Šimunić, predstojnik Ureda državne uprave g. Mladen Tomljanović i pomoćnica predstojnika Ureda Državne uprave gđa. Slobodanka Vale, te pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije g. Josip Zidarić. 

Gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je da je izgradnja kružnog toka u Šijani najvažniji projekt što se tiče prometne infrastrukture u gradu Puli, te da će gradske službe biti na raspolaganju svim sudionicima u projektu i da će učiniti sve što su u mogućnosti i u nadležnosti kako bi se ubrzao proces same gradnje. 

Zajednički postavljeni cilj je da se sa prvim radovima započne do kraja ove godine. Istaknuto je da je donijeta pravomoćna sudska presuda u korist Grada za česticu na kojoj se nalazi INA-ina benzinska crpka. Ostali neriješeni imovinskopravni odnosi s pojedinim vlasnicima nekretnina na tom području pokušat će se riješiti u što kraćem roku, što je u ingerenciji Ureda državne uprave s obzirom da se radi o državnoj cesti. 

Sljedeći tjedan najavljeno je da će vještaci izaći na teren te obaviti preostale potrebne radnje kako bi se dobili svi potrebni podaci za procjenu vrijednosti, što je temelj za  daljnje postupanje.