Novosti

31/01/2011

Održana tiskovna konferencija povodom otvorenja Gradskog stadiona Aldo Drozina i nogometne utakmice Hrvatske i Češke

Danas je u prostorijama Gradskog stadiona "Aldo Drozina" održana tiskovna konferencija povodom najave međunarodne prijateljske nogometne utakmice između A reprezentacija Hrvatske i Češke te otvaranja gradskog stadiona "Aldo Drozina".

Tiskovnoj konferenciji nazočili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule g. Denis Martinčić, ravnatelj Javne ustanove Pula Sport g. Mario Peruško i zamjenik predsjednika nogometnog kluba ISTRA 1961 g. Darko Jergović. 

Govoreći u ime Grada Pule, g. Denis Martinčić je rekao da je gradska uprava održala obećanje te završila stadion građen u okruženju krize koja i danas trese Hrvatsku. Naglasio je da su osigurana sredstva omogućila završetak objekta koji je od iznimne važnosti za sport, ne samo Pule već i Istre. Ujedno je kazao da je pohvalno što je projekt prepoznat na razini Hrvatske koja napokon dobiva još jedan stadion na kojem se može odigrati i više od prijateljske utakmice.

Zamjenik predsjednika nogometnog kluba ISTRA 1961 g. Darko Jergović poručio je sljedeće:
"U ovom trenutku moramo kazati jedno veliko hvala HNS-u koji je uz nevjerojatnu toleranciju čekao da se napokon završi priča na stadionu Veruda i počne ova na Drozini. Bez toga, Pula bi teško opstala kao prvoligaški grad. Sada kada će NK Istra 1961 biti domaćin na Drozini, naš idući zadatak je stvoriti stabilnog i financijski sigurnog prvoligaša. Izgradnja stadiona Aldo Drozina potvrda je pozitivne sinergije grada Pule, kluba i HNS-a".

Utakmicu A reprezentacija Hrvatske i Češke će pratiti 120 novinara i TV ekipa, a očekuje se i velik broj VIP-ova i gostiju HNS-a. Stoga je ravnatelj Javne Ustanove Pula Sport g. Mario Peruško zamolio građane da ne dolaze s automobilima do stadiona. Parkirati će se moći na platou bivše vojarne Karlo Rojc ili nekadašnjem vojnom poligonu na Marsovu polju. Od tamo do stadiona posjetitelje će besplatno prevoziti autobusi Pulaprometa. Iz sigurnosnih razloga na stadion se neće moći u alkoholiziranom stanju, s bocama ili kišobranima.

Prodaja ulaznica na Internet stranici HNS-a završava sutra, a u Puli i svim većim istarskim gradovima karte će se moći kupovati od četvrtka. Na blagajni stadiona Aldo Drozina u četvrtak će se moći kupovati ulaznice od 12 do 18 sati po cijeni od 40, 70 i 120 kuna. Na sam dan utakmice, poštujući stroga pravila UEFE, u prodaji će biti najviše 300 ulaznica, a Nogometna federacija Češke je za svoje navijače rezervirala još njih 300.