Novosti

04/02/2011

Otvorena 18. gospodarska izložba HISTRIA

Gradonačelnik Boris Miletić prisustvovao je danas svečanom otvorenju 18. gospodarske izložbe hrane, pića i ugostiteljske opreme Histria u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula.

Gostima su se obratili predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, gradonačelnik Pule Boris Miletić, gradonačelnik Buja Edi Andreašić, istarski župan Ivan Jakovčić i državni tajnik pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva g. Ivan Bubić koji je svečano otvorio izložbu.

Miletić je pozdravio sve prisutne i čestitao na vrhunski organiziranoj manifestaciji, pritom istaknuvši činjenicu da je "svaki gospodarstvenik koji radi i zapošljava ljude, odnosno koji osigurava posao za njega heroj" obzirom na tešku gospodarsku situaciju. Ujedno je poželio svim izlagateljima puno uspjeha na ovogodišnjem sajmu kao i u predstojećem radu te pozvao na sudjelovanje i iduće godine.

Gospodarska izložba Histria je tijekom godina razvila prepoznatljivu kvalitetu, mjesto je okupljanja proizvođača kvalitetnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te turističkog i trgovačkog sektora iz svih hrvatskih županija. Izložba ja pokrenuta 1994. godine, kada joj je prisustvovalo svega petnaest izlagača, a ove ih godine broji čak njih 213.

Koncepcija povezivanja ponude i potražnje prezentirana na izložbi otvara mogućnost malim, novim tvrtkama za prvo kvalitetno predstavljanje na hrvatskom tržištu te je značajan broj kvalitetnih hrvatskih proizvoda po prvi put predstavljen upravo na Histriji.

Program izložbeje obogaćen stručnim predavanjima i prezentacijama, a u sklopu iste održat će se i međunarodni poslovni susreti.

Izložba je otvorena 4. i 5. veljače u Hotelu "Histria".