Novosti

11/02/2011

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 28. siječnja do 10. veljače 2011. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno devetnaest akata. 

Donesena je Odluka o provođenju mjera naplate dospjelih potraživanja. U cilju poboljšanja učinkovitosti naplate potraživanja Grada, ovim aktom utvrđen je akcijski plan niza aktivnosti i mjera koje će tijela gradske uprave provoditi kontinuirano.
Sukladno tome, do 31. ožujka ove godine donijet će se Odluka o mjerama naplate dospjelih potraživanja, Pravilnik o uvjetima, kriterijima i postupku otpisa potraživanja, Upute o postupanju pri naplati potraživanja, dok će upravni odjeli i službe mjesečno podnositi izvješća o poduzetim mjerama za naplatu potraživanja. 

Zatim je donesena Odluka o pristupanju Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje LPZ Istarske županije kojom se prihvaća poziv Područne službe Pula Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za sudjelovanjem Grada u Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje Istarske županije. Očekuje se da će Lokalno partnerstvo postati izrazito važno u pogledu pristupa financijskim sredstvima EU. 

Donesen je Zaključak o prihvaćanju Programa mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti - provedba obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području grada Pule od 2011. do 2013. godine. Sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, Republika Hrvatska, županije, općine i gradovi obvezni su osigurati provođenje mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti te sredstva za njihovo provođenje, kao i stručni nadzor nad provođenjem tih mjera. Ovim Zaključkom se prihvaća Program koji će se, u tom smislu, provoditi na području Grada Pule u razdoblju od 2011. do 2013. godine. 

Donesena su i četiri Zaključka koja se odnose na izmjene urbanističkih planova uređenja Istočne poslovne zone, Max Stoje, Marine Veruda i Štinjana, i to na način da se produljuji rok zabrane izdavanja akata kojima se odobrava gradnja građevina unutar obuhvata UPU-a.
Naime, člankom 127. Zakona o prostornom uređenju i gradnji utvrđeno je da zabrana izdavanja akata može trajati dvije godine od dana stupanja na snagu Odluke o izradi te da se zabrana može produžiti za najviše godinu dana nakon čega se ne može više utvrđivati daljnjih pet godina. U odnosu na činjenicu da tijekom mjeseca ožujka 2011. godine ističe Zakonom utvrđen rok od dvije godine u kojem je utvrđena zabrana izdavanja lokacijskih dozvola i drugih akata kojima se odobravaju zahvati u prostoru na području njegova obuhvata, procijenjeno je da je, radi zaštite prostora, potrebno produžiti zabranu na vrijeme predviđeno Zakonom odnosno u trajanju od još jedne godine. 

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 28. siječnja do 10. veljače 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.