Novosti

14/02/2011

Nastavak čišćenja slivnika

Radovi na održavanju sustava odvodnje atmosferskih voda na području grada Pule, započeti prošli tjedan, nastavljaju se i ovoga tjedna te se obavještavaju građani da se ovaj tjedan planira obaviti čišćenje slivnika u Arsenalskoj i Polikarpovoj ulici.
Budući da je riječ o vrlo frekventnim prometnicama na kojima se odvija prometovanje kamionima (prijevoz cementa iz Tvornice Cementa i prijevoz repromaterijala za potrebe Brodogradilišta Uljanik) zbog sigurnosnih razloga potrebno je osigurati rad na čišćenju slivnika u noćnim terminima kada su prometnice rasterećene od prometa.
Čišćenje slivnika na oborinskom sustavu odvodnje vrši se specijalnim vozilom "Canal-master" čijom se nabavom znatno unaprijedio sustav održavanja. Očekuje se da će u cijevima biti nakupina lišća, granja i pijeska što onemogućuje oticanje oborinskih voda, smanjuje profil postojećih cijevi, a time i njihov kapacitet.
Kako je prošla godina obilovala nizom učestalih naleta jakih kiša, ukazala se potreba za nizom intervencija na gradskom sustavu odvodnje te samim time i na pojačanom održavanju sustava, tako se ovaj tjedan planira izvršiti ispiranje cjevovoda od nečistoća u Amfiteatarskoj ulici. Obzirom da je u Amfiteatarskoj ulici kao i u većem dijelu starogradske jezgre izgrađena mješovita gradska kanalizacija od betonskih cijevi i zatvorenih odvodnih zidanih kanala, nameće se potreba za pojačanim održavanjem kanalizacijskog sustava. Nakon višekratnog ispiranja cjevovoda vodom pod visokim tlakom pristupit će se snimanju odnosno kontroli odvodnog sustava specijalnim vozilom za tv-inspekciju čime će se utvrditi ako postoji potreba za sanacijom sustava odvodnje kanalizacije u predmetnoj ulici. Tim će aktivnostima Pula Herculanea d.o.o. Pula kao upravitelj sustava odvodnje osigurati nesmetanu odvodnju svih priključenih korisnika na sustav.