Novosti

23/02/2011

Pulski prijem za dužnosnike i stručnjake za regionalni razvoj Autonomne Republike Krim

Gradonačelnik Boris Miletić primio je danas sudionike studijskog putovanja državnih (regionalnih) dužnosnika i stručnjaka za regionalni razvoj Autonomne Republike Krim u Republici Hrvatskoj. Gostima je poželio dobrodošlicu te ih upoznao s našim gradom i njegovim povijesnim, kulturnim i ekonomskim obilježjima. 

Zamjenik gradonačelnika grada Evpatoriya  g. Serhiy Strelbytskyi govorio je o svom gradu i naveo nekoliko zanimljivih činjenica poput one da grad broji osamdeset različitih nacionalnosti, a na prostoru  od 2 km2smješteno je sedam crkvi različitih vjeroispovijesti.

Zamjenik gradonačelnika Grada Bakhchisaray g. Ali Abdullayev također je predstavio svoj grad koji ima veoma povoljan zemljopisni položaj - djelom je na moru a djelom u planinama pa stoga nudi više od dvadeset lječilišta posvećenih prvenstveno dječjem zdravstvenom liječenju.
U oba su grada razvijeni prvenstveno turizam, ribolov i vinogradarstvo. 

Predstavnik Istarske županije Oriano Otočan je rekao da Istarska županija i Autonomna pokrajina Krim imaju puno zajedničkih dodirnih gospodarskih točaka i geografskih sličnosti te naveo mogućnost uspostavljanja regionalne suradnje između AR Krim i Istarske županije. 

Studijsko putovanje Hrvatskoj traje od 20. do 26. veljače 2011. Sudionici su već posjetili Zagreb i to Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Agenciju za regionalni razvoj, Veleposlanstvo Ukrajine u RH, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo financija - Upravu za pripremu proračuna i financiranje lokalne i regionalne samouprave. Zatim su posjetili Istarsku županiju i Grad Pulu, nakon čega će u sljedećih nekoliko dana posjetiti Krapinsko-zagorsku i Vukovarsko srijemsku županiju.