Novosti

25/02/2011

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 11. veljače do 24. veljače 2011. godine.
U navedenom je razdoblju doneseno ukupno petnaest akata. 

Donesen je Zaključak o potvrđivanju ljetnih Programa u Amfiteatru. Povjerenstvo za ljetne programe u Amfiteatru je utvrdilo termine održavanja ljetnih glazbeno-scenskih sadržaja, a Gradonačelnik je dao suglasnost. Riječ je o sljedećim programima: 

r.b.

Datum

Organizator          

Program

LIPANJ

 

1.

18.06.

Nu Coast Entertaiment

GMBH /Lira Intersound 

ZUCCHERO FORNACIARI, koncert

SRPANJ

2.

10.07.

Ictinus grupa d.o.o.

JALTA, JALTA, mjuzikl

3.

26.07.

Nu Coast Entertaiment

GMBH / Lira Intersonud

JACK JOHNSON, koncert

4.

30.07.

Dobre vibracije d.o.o.

TONY CETINSKI, koncert

KOLOVOZ

5.

6.08

Star travel d.o.o.

IVO GAMULIN GIANNI i GLORIA GAYNOR, koncert

6.

13.08.

Thorax d.o.o.

čORčE BALAŠEVIĆ, koncert

7.

27.08.

Cepelin Media d.o.o.

GIBONNI, koncert



- od 16. do 23. srpnja u organizaciji Pula film festivala održat će se 58. festival igranog filma
- povodom Dana Sv. Tome - zaštitnika grada Pule, održat će se 2. srpnja 2011. godine humanitarni koncertni program u organizaciji biskupije Porečko-Pulske i Hrvatskog katoličkog zbora MI.

Termini za programe koji nisu dodijeljeni odnose se na prijedloge:
- Udruga Hitan slučaj - Razni izvođači - humanitarni koncert Volim Istru
- Udruga zagrebačkih rockera Total rock world - razni izvođači, rock koncert
- Šime Vukman - Dalmatinske klape
- MP TON - koncert Marko Perković Thompson

Navedeni programi ne udovoljavaju svim kriterijima Pravilnika, a dio predlagatelja je tražio dodatnu financijsku potporu Grada Pule za realizaciju programa, što nije bilo moguće realizirati budući da u Proračunu za 2011. godinu nisu za to bila predviđena sredstva. 

Donesena je Odluka o dopuni Odluke od 19. studenog 2010. godine kojom je utvrđeno oslobađanje plaćanja komunalne naknade za 2011. godinu zbog elementarne nepogode izazvane olujnim nevremenom 24. i 25. rujna 2010. godine. Tada su u poplavama najviše stradala naselja Štinjan i Veli Vrh te uži centar grada. U Odluci je naveden popis fizičkih osoba, obveznika komunalne naknade, kojima će se također na ovaj način - oslobađanjem plaćanja - donekle ublažiti pretrpjela šteta.

Zatim je donesena Odluka o donošenju izvješća o izvršenju Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Pule za 2010. godinu. Obveza je gradonačelnika, temeljem Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru, da jednom godišnje nadležnom tijelu samouprave u županiji dostavi pisano izvješće o izvršenju navedenog Plana za prethodnu godinu. U 2010. godini izdano je 308 koncesijskih odobrenja te je prihodovano ukupno 1.148.132,50 kn. Mikrolokacije na kojima su dana koncesijska odobrenja odnose se na Kupalište Stoja, autokamp Stoja, autokamp Puntižela, Gortanova uvala, Puntižela-Hidrobaza, Fratarski otok. 

Donesena je i Odluka o otkazu Ugovora o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule.
Radi neplaćanja zakupnine otkazuje se ugovor o zakupu za poslovni prostor "Izabelle" u ulici Sergijevaca br. 43 te se zakupcu ARDOR d.o.o. otkazuje zakup prostora na Kapitolinskom trgu br. 9, zbog započetih radova adaptacije poslovnog prostora bez pisanog dopuštenja zakupodavca.
Zakupniku PRODUCT IMPEX d.o.o. otkazuje se zakup poslovnog prostora u Marulićevoj br. 11, jer u ugovorenom roku prostor nije priveden namjeni niti se započelo s obavljanjem djelatnosti.

Svim ovim zakupoprimcima prethodno je upućena pisana opomena da izvrše svoje obveze iz ugovora o zakupu, međutim kako i nakon toga nisu ispunili ugovorne obveze s datumom 15. 02. 2011. godine, njihovi ugovori se otkazuju o zakupu putem javnog bilježnika. Otkazni rok iznosi 2 mjeseca, nakon čega su zakupnici obvezni predati poslovne prostore Gradu Puli kao zakupodavcu. 

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 11. veljače do 24. veljače 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.