Novosti

01/03/2011

Međunarodni dan civilne zaštite

U Hrvatskoj se od 1992. godine obilježava međunarodni Dan civilne zaštite 1. ožujka. Tom prigodom danas je u Komunalnoj palači održan svečani prijem za predstavnike službi zaštite i spašavanja.
Prijemu su nazočili gradonačelnik Pule Boris Miletić, istarski župan Ivan Jakovčić, pulski dogradonačelnici Vera Radolović i Fabrizio Radin, koji je ujedno i načelnik stožera civilne zaštite Grada Pule, Dino Kozlevac načelnik Županijskog stožera civilne zaštite, predstavnici služba zaštite i spašavanja iz Istre te gosti iz Italije i Slovenije.

Gradonačelnik Miletić zaželio je srdačnu dobrodošlicu svim prisutnima te naglasio važnost civilne zaštite za sigurnost društvene zajednice. "Zbog klimatskih promjena, izazovi su sve veći, ali mi smo pripravni te smo jedni od najorganiziranijih i možemo poslužiti kao primjer drugima", rekao je Miletić te svim pripadnicima civilne zaštite čestitao njihov dan. 

Zatim se prisutnima obratio istarski župan Ivan Jakovčić koji je zahvalio predstavnicima na koordinaciji i suradnji njihovih ekipa koje požrtvovno, hrabro i s puno volje čine sve kako bi Istra bila sigurna regija te potvrdio da je Istarska županija vrlo zadovoljna učinjenim.

Kozlevac je istaknuo da u okviru službe djeluje stotine profesionalaca, ali i tisuće volontera koji pomažu zajednici koji čine sve što je moguće kako bi odgovorili na sve ono što ugrožava ljude na području Istarske županije. Napomenuo je kako ovaj sustav ne bi bio moguć bez potpore općina i gradova.