Novosti

04/03/2011

Veliki interes za izradu idejnog urbanističkog rješenja uređenje gradske Rive u Puli

Grad Pula u suradnji s Društvom arhitekata Istre - Società¡ architetti dell`Istria ( DAI-SAI ), objavio je u petak 28. siječnja 2011. raspis Natječaja za izradu idejnog urbanističkog rješenja uređenja gradske Rive u Puli. Cilj i svrha natječaja sudobivanje najboljeg idejnog urbanističkog rješenja lokacije koja je predmet Natječaja, a koje će poslužiti kao valjana stručna podloga za izradu Urbanističkog plana uređenja.

Do ovog trenutka natječajnu je dokumentaciju preuzelo četrnaest kandidata što uz pozvane natjecatelje čini ukupnu brojku od dvadeset potencijalnih natjecatelja. Obzirom na težinu natječajnog zadatka i na činjenicu da je trenutno raspisano još nekoliko arhitektonsko urbanističkih natječaja, odaziv na poziv za sudjelovanjem može se procijeniti kao veliki. 

Na natječaj su pozvani  autori/autorske grupe:
1. URBIS 72 d.d. Pula, ovlaštena osoba Boris Petronijević, dipl.ing.arh.
2. Saša Randić, dipl.ing.arh. i Idis Turato, dipl.ing.arh.
    RANDIĆ - TURATO ARHITEKTONSKI BIRO d.o.o. Rijeka
3. doc. Nikola Bašić dipl.ing.arh., Zadar / Split
4. prof. Hrvoje Njirić dipl. ing.arh., Split
5. Pero Puljiz dipl.ing.arh. i Branimir Medić dipl.ing.arh.
    De Architekten Cie / Amsterdam - Zagreb
6. STUDIO 3LHD d.o.o., Zagreb, ovlaštena osoba Tatjana Grozdanić Begović,   dipl.ing.arh.
a pored pozvanih autora pravo sudjelovanja imaju stručne fizičke osobe sa prebivalištem i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Stručnost je zadovoljena kada je najmanje jedan autor ovlašteni arhitekt koji zadovoljava sve uvjete natječaja. 

Početak natječaja je 28.01.2011. godine, rok za postavljanje pitanja je 01.03.2011. godine dok je rok za predaju natječajnih radova  30.05.2011. godine do 15,30 sati. Ukoliko do roka predaje prispije najmanje devet radova  koji su stručno izrađeni i odgovaraju   Uvjetima Natječaja, Ocjenjivački sud se obavezuje dodijeliti slijedeće nagrade:

I.   Nagrada:    125.000 kuna
II.  Nagrada:     75.000 kuna
III. Nagrada:     50.000 kuna

Ukoliko stigne manji broj od devet Natječajnih radova, a koji su u skladu s Uvjetima Natječaja, proporcionalno će se smanjiti broj i fond nagrada. 

Natječaj se provodi u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi (NN 110/07 i 125/08) i Pravilnikom o natječajima s područja arhitekture i urbanizma (NN 112/06) Udruženja hrvatskih arhitekata, kojeg su se svi sudionici dužni pridržavati. Registarski broj natječaja je 115-11-PU-U.Natječaj je objavljen  u Elektroničkom oglasniku javne nabave Narodnih novina u Glasu Istre, na web stranicama Grada Pule (www.pula.hr) te na službenim stranicama Udruženja hrvatskih arhitekata.