Novosti

04/03/2011

Radovi na rekonstrukciji dijela Ulice Veruda i dijela Uskočke ulice te raskrižja ulica Veruda, Lungomare i Uskočke u Puli

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji dijela Ulice Veruda i dijela Uskočke ulice te raskrižja ulica Veruda, Lungomare i Uskočke, a koji obuhvaćaju rekonstrukciju/izgradnju prometnice s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom u ukupnoj dužini od cca. 500 m. 

U Ulici Veruda izvedena je oborinska odvodnja, javna rasvjeta i doljnji stroj ceste s tamponom, a trenutno se polažu rubnjaci. U dijelu Uskočke ulice (I) traju iskopi za izgradnju/polaganje instalacija javne rasvjete i oborinske odvodnje, nakon čega slijedi uređenje i donjeg i gornjeg stroja ceste. U drugom dijelu Uskočke ulice (II) pri kraju je izgradnja oborinske kanalizacije i javne rasvjete te će uskoro započeti radovi na uređenju donjeg i gornjeg stroja ceste. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom te bi trebali biti okončani u ugovorenom roku, početkom travnja 2011. godine.  

Ovi radovi započeti su u studenom 2010. godine prema izrađenoj projektnoj dokumentaciji, ishođenim dozvolama te po dovršetku postupka javne nabave za ustupanje izvođenja radova. Temeljem javnog natječaja za izvođenje radova, kao najpovoljnija, izabrana je tvrtka "CESTA" d.o.o. iz Pule, a za stručni nadzor nad izvođenjem radova tvrtka "Cardo& Decumanus" d.o.o. Pula.