Novosti

04/03/2011

I ove subote okusi i mirisi Istre na pulskoj tržnici

Tijekom svakog subotnjeg jutra na prvom katu pulske tržnice možete naći sireve od nepasteriziranog kozjeg mlijeka proizvođača sa Stancije Kumparička (Cukuni, Krnica), med i maslinova ulja te ostale domaće delicije iz proizvodnje OPG Fiore iz Krnjalože kao i vina proizvođača Sergia Bile.

Ove subote, 5. ožujka, očekuju se posebni gosti iz Krasice. Najavljujući Oleum Olivarum - susrete ekstra djevičanskog maslinovog ulja u Krasici, predstavnici ove manifestacije donijet će posjetiteljima pulske tržnice domaća maslinova ulja, vina i kroštule te pozivnice s programom četrnaestih susreta u Krasici. Ovogodišnja manifestacija održat će se u subotu i nedjelju, 12. i 13. ožujka 2011. godine.

Organizatori manifestacije su Grad Buje, Mjesni odbor i Zajednica Talijana Krasica,  Turistička zajednica i Pučko otvoreno učilište Buje, a sajam se odvija pod pokroviteljstvom Istarske županije i Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Ovogodišnji susreti donose i devetu po redu međunarodnu izložbu likovnog natječaja, pod vodstvom i u organizaciji umjetnika Ronnya Jušića. 

Predstavnici manifestacije Oleum Olivarum bit će na raspolaganju svim medijima na štandu pored fontane uz pulsku tržnicu. Kao predstavnik organizatora te za izjave i više informacija kontakt osoba je gospodin Nino Činić koji će vam rado biti na usluzi od 9 do 13 sati.

U slučaju vremenskih neprilika, gosti će s ostalim proizvođačima biti na prvom katu pulske tržnice.