Novosti

04/03/2011

Akti gradonačelnika: OŠ Kaštanjer bit će po mjeri osoba s invaliditetom

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 25. veljače do 03. ožujka 2011. godine. 

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno osamnaest akata.  

Donesena je Odluka o prilagodbi građevine OŠ Kaštanjer za osobe sa invaliditetom. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objekata osobama s invaliditetom sredstvima iz državnog proračuna. Budući škola Kaštanjer nije prilagođena potrebama učenika s invaliditetom (2 učenika u ovom trenutku), bilo je nužno donijeti ovu odluku koja će činiti sastavni dio dokumentacije koja se dostavlja uz prijavu na javni poziv. U tu svrhu izgradila bi se pristupna rampa i prilagodile sanitarije. 

Zatim je donesen Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o dopuni i izmjenama Odluke o uvjetima i mjerilima za raspodjelu dijela sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna za provođenje zahvata sanacije i obnove pročelja i krovova građevina registriranih kao kulturno dobro te građevina na području zaštićene urbanističke cjeline Grada Pule.Radi se o aktu iz nadležnosti Gradskog vijeća, a između ostalog, predlažu se izmjene temeljem kojih Grad u cijelosti snosi troškove koji se odnose na oblikovanje vanjskih dijelova pročelja ili ostalih radova koji proizlaze iz propisanih uvjeta Konzervatora. 

Između ostalog, donesena je i Odluka o početku otvorenog postupka javne nabave za ustupanje radova na izgradnji parkirališta na Monte Zaru u Puli - "parkiralište Karlo Rojc sjever". Procijenjena vrijednost nabave je 950.000,00 kn - sukladno usvojenom Programu gradnje za 2011. godinu te će se sklopiti okvirni sporazum (2011. i 2012. godina). 

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 25. veljače do 03. ožujka 2011. Godine, dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.