Novosti

04/03/2011

U ponedjeljak zatvaranje ulice 43. istarske divizije zbog radova na izgradnji kanalizacije

U ponedjeljak 07. ožujka 2011. zbog radova na izgradnji kanalizacije u Šijani zatvorit će se za promet ulica 43. istarske divizije u potezu od Punte do Trinajstićeve ulice za sva vozila, osim za autobuse Pulaprometa. Pristup automobilima na Ininu benzinsku postaju i do poslovnice Raiffeisen banke bit će omogućen iz smjera Šijane, međutim neće biti moguće iz smjera Šijane doći do kružnog toka. Sa ulice 43.istarske divizije u smjeru centra promet će se usmjeravati na Trinajstićevu ulicu dok će se promet iz centra prema Šijani voditi Tršćanskom ulicom na gradsku zaobilaznicu. 

Radovi na prekopu ulice 43. istarske divizije obavljat će se u dvije faze od kojih se svaka odnosi na jedan prometni trak, a trajat će do kraja ožujka, kada će se ulica ponovno otvoriti za sav promet. S obzirom na utjecaj koji imaju na promet u gradu Puli, radovi će se maksimalno ubrzati, a ovisit će kako o vremenskim prilikama tako i o stanju instalacija u samoj prometnici. 

Radovi na Šijanskom kolektoru započeli su u četvrtak 03. ožujka 2011. godine s početkom izgradnje na kišnom preljevu u parku kod Veterinarske stanice. Početkom travnja započet će radovi na kružnom toku koji će trajati do kraja svibnja. Tijekom tih radova promet na kružnom toku odvijat će se u dva prometna smjera prema privremenoj regulaciji. Krajem svibnja započet će radovi na Ravenskoj ulici koji će se ovisno o dinamici izvođenja nastaviti u ulicama Kolodvorska, Ravenska i Akvilejski prilaz. Zadnja faza predviđa radove na Tršćanskoj ulici uz zgrade prema Putu za groblje.