Novosti

09/03/2011

87 novih parking mjesta na sjevernoj strani Rojca

Tijekom ove godine planirana je izgradnja parkirališta s 87 parkirnih mjesta na sjevernoj strani Centra gradskih udruga Karlo Rojc. Lokacija će se potpuno infrastrukturno urediti na način da će se izgraditi javna rasvjeta, te riješiti pitanje oborinske odvodnje. Prilaz novom parkiralištu bit će uređen iz smjera Gajeve ulice, te prolazom između gornje strane zgrade Rojca i garaža na vrhu Rovinjske ulice. 

Vrijednost investicije iznosi 1,16 milijuna kuna, a raspisivanje javnog natječaja očekuje se u narednih mjesec dana, nakon čega će se pristupiti izgradnji. Sredstva za realizaciju ovog projekta osigurana su u proračunu Grada Pule. Za navedeni projekt izrađena je projektna dokumentacija, odnosno idejni i glavni projekt s troškovnikom, kao i elaborat parcelacije, te su ishodovane i sve potrebne dozvole. 

Nakon što je tijekom 2010. uređeno 347 novih parking mjesta "ispred" Rojca, s izgradnjom novoga parkirališta dobiti će se ukupno 434 novih parkirnih mjesta na širem području Monte Zara. Izgradnjom ovog parkirališta želi se dodatno rasteretiti i riješiti problem prometa u mirovanju na širem području Monte Zara.