Novosti

11/03/2011

Akti Gradonačelnika - Pula želi suvlasništvo nad NK Istra 1961

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju  o aktima donesenim u razdoblju od 4. do 10. ožujka 2011. godine.
U navedenom je razdoblju doneseno ukupno dvanaest akata. 

Donesena je Odluka o javnim površinama. Temeljem važećih zakonskih propisa i novousvojene Odluke o komunalnom redu, bilo je nužno donijeti provedbenu odluku kojom će se regulirati korištenje javnih površina u Gradu. Detaljno je reguliran postupak privremenog postavljanja elemenata urbane opreme na javnim površinama. Najznačajnija je izmjena u odnosu na važeću odluku to što se akt o davanju na privremeno korištenje smatra upravnim aktom.  

Zatim je donesen Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o sudjelovanju u preoblikovanju Nogometnog kluba "Istra 1961". Ovim aktom predlaže se Gradskom vijeću da donese Odluku temeljem koje Grad Pula izražava volju da, temeljem Zakona o športu, sudjeluje u obveznom preoblikovanju NK Istre 1961. Grad bi sudjelovao: davanjem na korištenje dijela Gradskog stadiona u vrijednosti razlike aktive i pasive Bilance NK na dan 21.01.2011.; upisom i uplatom svih dionica u prvom krugu upisa i uplate dionica u vrijednosti 2.860.000,00 kn (temeljni kapital - 25% prosječnih godišnjih rashoda Kluba u posljednjih pet godina, bez godine s najvišim i najnižim rashodom) i pokretanjem postupka preuzimanja tražbina RH prema NK "Istra 1961".

Slijedom prethodnog akta donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o pokretanju postupka preuzimanja tražbina Republike Hrvatske prema NK "Istra 1961". Gradskom vijeću predlaže se donošenje Odluke kojom se Gradonačelnik ovlašćuje za podnošenje zahtjeva za preuzimanje tražbina RH prema NK "Istra 1961". Konačna odluka o preuzimanju bi se donijela po dostavi ponude Ministarstva financija RH za preuzimanje.

Donesen je Zaključak o namjenskom financiranju u svrhu realizacije planiranog uređenja park šume Šijana i Busoler za 2011. godinu. Utvrđuje se da će se realizacija planiranog uređenja za ovu godinu povjeriti JU Natura Histrica o čemu će se sklopiti Ugovor o namjenskom financiranju. Proračunom planirani iznos za ovu namjenu u 2011. godini je 250.000,00 kn dok je prošle godine bio 200.000,00 kn. 

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 4. do 10. ožujka 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.