Novosti

15/03/2011

Početak radova u Japodskoj ulici

Tijekom sljedećeg tjedna započinju radovi na izgradnji Japodske ulice u dijelu u kojem se ona spaja s Ulicom Bože Gumbca (iza ružičaste zgrade u Valturskoj ulici).

Radovi predviđaju uklanjanje dijela zida koji zadire u prometnicu čime bi se dobio puni profil ceste, izgradnju novog zida prema uzoru na postojeći na novoj granici parcele te izmještanje i zamjenu postojeće javne rasvjete (postavljanje 6 m stupova umjesto 4 m) čime se ostvaruje optimalna osvijetljenost sukladno kategoriji prometnice. Postavit će se i novi rubnjaci u dijelu prometnice uz SZ Valturske (ružičasta zgrada) kako bi se omogućio pristup parkirnim mjestima oko zgrade. Planira se i izrada novog asfaltnog zastora u tom dijelu Japodske ulice (približno 50 m prometnice).

Radovima će se u dijelu koji se odnosi na plinofikaciju, pridružiti i Plinara d.o.o. tako da će na navedenoj dionici biti izvršeni radovi na postavi instalacija zemnog plina. Za izvođenje radova ishodovana je građevinska dozvola. Radove će osim Pinare d.o.o. izvoditi trgovačko društvo Cesta d.o.o. i HEP ODS d.o.o. Elektroistra Pula.
Rok za dovršetak radova je 30. travnja 2011. godine.
Za vrijeme izvođenja radova uvest će se privremena regulacija prometa o čemu će građani biti pravodobno obaviješteni.