Novosti

17/03/2011

Akti Gradonačelnika - Fratarski otok dodjeljen na upravljanje Uljanik standardu d.o.o.

Gradonačelnik Boris Miletić je danas u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 11. do 16. ožujka 2011. godine.
U navedenom je razdoblju doneseno ukupno petnaest akata. 

Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Povelje o nenasilju. Sukladno pozivu Županijske skupštine Istarske županije, ovim aktom predlaže se Gradskom vijeću Grada Pule donošenje Povelje o nenasilju. Njome se osuđuje nasilje u svim pojavnim oblicima, promiče jednakost građana kao najviša vrednota ustavnog poretka RH te utvrđuje da posebnu skrb uživaju starije osobe, trudnice, djeca, mladi, osobe s pravnom obvezom uzdržavanja i osobe s invaliditetom.

Donesen je i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o davanju na upravljanje otoka Veruda društvu Uljanik Standard d.o.o. Pula. Ova Odluka je, također, iz djelokruga Gradskog vijeća. Nekretnina koja je predmet ovog prijedloga Odluke, u naravi, predstavlja otok Verudu (Fratarski otok), s izuzetkom čestice koja obuhvaća pomorsko dobro te je stoga podvrgnuta posebnom pravnom režimu. Predlaže se, dakle, Odluka o davanju na upravljanje otoka, Uljanik Standardu d.o.o. iz Pule, istom pravnom subjektu koji je i u proteklom periodu gospodario otokom, pažnjom dobrog domaćina, na vrijeme od 5 godina.

Donesena su dva Zaključka o utvrđivanju nacrta prijedloga i to za UPU "Max Stoja" i UPU "Lungo Mare" za prethodnu raspravu. Ovim Zaključcima utvrđuju se nacrti prijedloga UPU "Max Stoja" i UPU "Lungo Mare" te se određuje da će se prethodna rasprava za oba urbanistička plana uređenja održati 25. ožujka 2011. godine u gradskoj vijećnici, dok se pismeni prijedlozi mogu davati do 04. travnja 2011. godine.

Donesen je i Zaključak o utvrđivanju nacrta prijedloga izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule za prethodnu raspravu. Ovim Zaključkom utvrđuje se nacrt prijedloga izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule te određuje da će se prethodna rasprava održati također 25. ožujka 2011. godine u gradskoj vijećnici, dok se pismeni prijedlozi mogu davati do 04. travnja 2011. godine. 

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u u razdoblju od 11. do 16. ožujka 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.