Novosti

18/03/2011

Radovi na izgradnji crpne stanice Veli vrh

Radovi na izgradnji crpne stanice Veli Vrh odvijaju se sukladno planiranoj dinamici. Budući je dio projekta i izgradnja dijela tlačnog voda, istodobno s radom na crpnoj stanici obavljaju se i pripreme za polaganje tlačnog cjevovoda. 

Nakon dovršenja iskopa za crpnu stanicu, obavljeni su i svi betonski radovi na podzemnom dijelu crpne stanice te su izvršene predradnje za izgradnju nadzemnog dijela objekta  odnosno kontrolne zgrade. Kontrolna zgrada sastojat će se od prostora za diesel agregat  koji služi kao rezervno napajanje crpne stanice u slučaju nestanka struje zatim od komandne prostorije u kojoj su smješteni upravljački ormari i telemetrija te od prostorije za smještaj jedinice za kontrolu neugodnih mirisa. 

Radovi na izgradnji Crpne stanice Veli Vrh započeli su 27. siječnja 2011. godine, a financiraju se iz sredstava Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR-a) bespovratnim sredstvima u iznosu od 3.4 milijuna kuna. Ovo  je zadnja crpna stanica u dijelu obalnog kolektora čijom izgradnjom će se u potpunosti zatvoriti postojeći ispusti te zaštititi pulski zaljev. Rok za dovršetak radova na CS Veli Vrh su u jesen 2011. godine.