Novosti

22/03/2011

Preoblikovanje NK Istra 1961 - tiskovna konferencija

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i pročelnik Ureda Grada Bernard Zenzerović održali su danas tiskovnu konferenciju o obveznom preoblikovanju NK Istra 1961. 

Pročelnik Lukšić je u uvodnom dijelu iznio pregled povijesti postojanja Kluba i njegovog dosadašnjeg rada te je prezentirao kratku povijest stadiona.
Cilj ove tiskovne konferencije bio je prezentirati model i način preoblikovanja kluba NK Istra 1961. Pročelnik Lukšić u kratkim je crtama pojasnio proceduru preoblikovanja te ponudio odgovore na najčešća pitanja koja se postavljaju u vezi sa samim procesom preoblikovanja.  

Objašnjeno je da se NK Istra 1961 daje pravo na korištenje stadiona, a ne vlasništvo nad stadionom. Nadalje, NK Istra 1961 bit će jedini klub u Puli koji će plaćati troškove korištenja. Grad Pula imat će pravo odlučivanja u Klubu sukladno udjelu u temeljnom kapitalu, a financiranje samog poslovanja, što se Grada Pule tiče, ostat će kao i do sada putem Proračuna odnosno preko programa Javnih potreba, a samo preoblikovanje neće utjecati na financiranje ostalih klubova u gradu. Pojašnjeno je da Grad Pula ne preuzima dug kluba već daje temelj za izravnavanje bilance kako bi se stekli uvjeti za početak preoblikovanja. Za iznos PDV-a od 3,8 milijuna kuna Grad Pula zatražit će prijenos potraživanja koji će se potom prenijeti u temeljni kapital kao udio Grada.