Novosti

23/03/2011

Hekinan zahvalio Puli na pomoći

Gradonačelnik Boris Miletić prošlog je tjedna uputio pismo gradonačelniku pobratimljenog grada Hekinana u Japanu, kojemu je izrazio solidarnost i pružio moralnu potporu u svoje ime, u ime građana Pule i svih građana Hrvatske te je obiteljima poginulih i pogođenih ovom nesrećom izrazio sućut. 

Kao potvrdu koju građani Pule i Hrvatske pružaju Japanu, gradonačelnik je dostavio uz pismo Hekinanu i naslovnicu "Glasa Istre" koja je bila napisana na japanskom jeziku.
U pismu je napomenuo da je Hrvatski Crveni križ pokrenuo humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja pomoći za građane Japana kojoj se odazvao i Grad Pula. 

Gradonačelnik Hekinana u svom je odgovoru naveo da Japan broji 21700 žrtava i veliku štetu te da im je u ovim teškim trenucima veoma važna podrška našeg Grada kao i financijska pomoć. "U ovim teškim trenucima osnažuju se veze naših dvaju gradova. Sve što želimo je da se ova situacija smiri i da ljudi mogu dalje živjeti u miru", napisao je gradonačelnik Negita zahvalivši svim Puljanima i građanima Hrvatske.