Novosti

24/03/2011

Japan u srcu malih Puležana

Kako bi izrazila suosjećanje i pružila podršku žrtvama katastrofe u Japanu, Grad Pula u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira manifestaciju dječje solidarnosti pod nazivom "Japan u srcu - Giappone nel cuore - Japan in the heart" koja će se održati u Amfiteatru, u petak  25. ožujka 2011. s početkom u 10,15 sati.
Manifestaciji će prisustvovati učenici nižih razreda osnovnih škola i djeca dječjih vrtića, dječji zbor - Mići Zaro i plesna skupina "Pirueta" (Društvo naša djeca).

Djeca će pomoću papira u boji prikazati japansku nacionalnu zastavu u parteru Amfiteatra. Učenici  triju osnovnih škola (Šijana, Veli Vrh i Centar) napravit će crveni krug zastave Japana u središnjem dijelu partera, dok će ostali bijelim papirima predstavljati preostali dio japanske zastave. Zbor "Mići Zaro" će nastupiti s pjesmom "Orkestar" autorice Linde Milani, a plesna skupina "Pirueta" (Društvo naša djeca) izvesti će plesnu točku "Energy". Očekuje se sudjelovanje više od 700 djece. Cjelokupni program bit će zabilježen video i fotografskim zapisom. Navedeni će se spot preko kanala You Tube poslati djeci u japanski grad pobratim Hekinan i prikazati na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada Pule.
Pored toga, pokrenut je i natječaj za najbolji dječji likovni rad na temu « Japan u srcu - Giappone nel cuore - Japan in the heart». Svi pristigli radovi izložit će se u Istarskom narodnom kazalištu, a najbolji uraci će se uručiti predstavnicima grada Hekinana. 

Zbog velikog broja sudionika, raznolikosti i humanosti manifestacija solidarnosti "Japan u srcu - Giappone nel cuore - Japan in the heart" će prema odluci Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine prijatelji djecebiti prijavljena kao Naj-akcija.