Novosti

25/03/2011

Japan u srcu više od 1000 malih Puležana

Kako bi izrazio suosjećanje i pružio podršku žrtvama katastrofe u Japanu, Grad Pula u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizirao je manifestaciju dječje solidarnosti pod nazivom "Japan u srcu - Giappone nel cuore - Japan in the heart" koja se jutros održala u pulskom Amfiteatru. 

Djeca su uz pomoću papira u boji prikazala japansku nacionalnu zastavu u parteru Amfiteatra. Učenici  triju osnovnih škola (Šijana, Veli Vrh i Centar) napravili su crveni krug zastave Japana u središnjem dijelu partera, dok su ostali bijelim papirima predstavili preostali dio japanske zastave. Zbor "Mići Zaro" nastupio je s pjesmom "Orkestar" autorice Linde Milani, a plesna skupina "Pirueta" izvela je plesnu točku "Energy". U manifestaciji je sudjelovalo  više od 1000 djece. Cjelokupni program zabilježen je video i fotografskim zapisom. Spot će se preko kanala You Tube poslati djeci u japanski grad pobratim Hekinan i prikazati u svibnju na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada Pule. Manifestaciji su prisustvovali učenici nižih razreda pulskih osnovnih škola i djeca dječjih vrtića, te dječji zbor - Mići Zaro i plesna skupina "Pirueta" (Društvo naša djeca).  

"U ovom teškom trenutku svi smo solidarni s japanskim državljanima ali kad takvo suosjećanje dođe iz čistog dječjeg srca ta simbolična gesta ima posebnu vrijednost" izjavio je gradonačelnik Boris Miletić. 

Pored toga, pokrenut je i natječaj za najbolji dječji likovni rad na temu « Japan u srcu - Giappone nel cuore - Japan in the heart». Svi pristigli radovi izložit će se u Istarskom narodnom kazalištu, a najbolji uraci će se uručiti predstavnicima grada Hekinana. Zbog velikog broja sudionika, raznolikosti i humanosti manifestacija solidarnosti "Japan u srcu - Giappone nel cuore - Japan in the heart" će prema odluci Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine prijatelji djecebiti prijavljena kao Naj-akcija.