Novosti

25/03/2011

Akti gradonačelnika - Grad prihodovao više od 3,5 milijuna kuna od prodaje gradskog zemljišta

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 17. do 24. ožujka 2011. godine.
U navedenom je razdoblju doneseno ukupno 24 akta. 

Donesena je Odluka o davanju na korištenje javnog tunelskog skloništa br.12. Sklonište se daje na korištenje Povijesnom muzeju Istre radi obavljanja djelatnosti prezentacije eksponata vezanih uz povijest grada Pule. Takvo mjesto će se sigurno pridružiti bogatoj listi pulskih znamenitosti. Riječ je o podzemnom tunelu dužine 400 m s ulazom na Dvojnim vratima i izlazom na Djakonovom usponu. 

Zatim je donesena i Odluka o prihvaćanju Memoranduma o suradnji između gradova i udruženja nacionalnih manjina Banja Luke i Pule koja se donosi u sklopu projekta "Susjedstvo - afirmacija multikulturalizma i suradnje na razini gradova/općina u zemljama Zapadnog Balkana" kojeg je u svibnju 2009. godine pokrenuo Helsinški parlament građana Banja Luka,  uz financijsku podršku Europske komisije. Projekt traje dvije godine i realizira se u Bosni i Hercegovini (Banja Luka, Prijedor, Tuzla), Srbiji  i Hrvatskoj (Pula, Vodnjan, Umag). Jedan od glavnih ciljeva projekta je analiza dosadašnjih propisa uvrštenih u lokalne politike i postojećih politika kako bi se što više zadovoljile potrebe nacionalnih manjina u lokalnim zajednicama. 

Donesena je Odluka o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji građevinskog zemljišta te će Grad Pula prodajom deset parcela prihodovati gotovo 500 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti.  

Prema Izvješću o korištenju proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za mjesec veljaču 2011. godine, Gradonačelnik je u veljači koristio proračunsku zalihu u iznosu od 3.000,00 kn u korist Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za sufinanciranje 22. kongresa Hrvatske udruge za marketing CROMAR koji će se održati u Puli. 

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 17. do 24. ožujka 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.