Novosti

31/03/2011

Obilazak radova na OŠ Veruda

Gradonačelnik Boris Miletić, pročelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšić, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Elena Puh Belci i pročelnik Ureda Grada Bernard Zenzerović s ravnateljicom OŠ Veruda Dragomilom Batelić provjerili su danas kako napreduju radovi na rekonstrukciji i dogradnji OŠ Veruda. 

Gradonačelnik Boris Miletić zahvalio se na trudu i zalaganju te je istaknuo kako je ovo samo jedan od projekata u nizu u kojem Grad Pula ulaže u osnovno školstvo. Kvalitativni pomaci vidljivi su u školi Vidikovac, Veli Vrh, Šijana te sad i u OŠ Veruda, dodao je jer svaka kuna uložena u školstvo dugoročno najisplativija.

Pročelnik Erik Lukšić obratio se prisutnima rekavši kako su građevinski radovi u fazi završetka. Tijekom sljedećeg tjedna stići će i oprema za interijer, a tijekom svibnja, škola će dobiti i uporabnu dozvolu. Time će se osigurati nastava u jednoj smjeni za sve učenike OŠ Veruda.

Ravnateljica Batelić istaknula je svoje zadovoljstvo radovima koji su pri kraju. Dio opreme je već stigao, a drugi dio očekuje se kroz petnaestak dana, čime će se u potpunosti opremiti nove učionice.

Radovi na dogradnji i rekonstrukciji trajali su dvije godine kako bi se omogućio rad i jednosmjensko pohađanje nastave u školi. Radovi se sastoje od rekonstrukcije dijela stare škole i nadogradnje novog krila škole. U starom dijelu škole rekonstruirala se kuhinja, blagovaona (po HACCP sustavu), spremište hrane i prostorija za osoblje te toplotna stanica. Ukupna netto površina novosagrađenog  dijela je 205.05 m2.

Dogradnjom se na ukupnoj površini od 2073.05 m2 izgradilo 10 novih učionica, od čega jedna s pripadajućim kabinetom za fiziku i kemiju, a druga za informatiku. U novom se dijelu škole nalazi zbornica, prostorija za prijem roditelja, uredi za pedagoga, psihologa i ravnatelja te dva polivalentna prostora. Uredili su se novi sanitarni čvorovi za odrasle, djecu i invalide. Za potrebe invalida postavljena je rampa na novom ulazu u školu kao i dva dizala na spoju između nove i stare zgrade. Osim toga uređena je i sportska dvorana u sklopu koje su izgrađene dvije svlačionice, kao i kabinet za nastavnika tjelesne kulture. Svi radovi izvedeni su u skladu s novim pedagoškim standardima i zakonima Republike Hrvatske po prijelazu školskog obrazovanja u jednu smjenu. Cjelokupan projekt vodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, a financira se tako da Ministarstvo osigurava 75%, a Grad Pula 25% potrebnih sredstava.