Novosti

31/03/2011

Konferencija za medije: Dani srpske kulture u Istri - Andriću u slavu

Danas su predstavnici Koordinacije Srba Istre u prostorijama Komunalne palače održali tiskovnu konferenciju o manifestaciji "Dani srpske kulture u Istri - Andriću u slavu" koja će se održati od 7. do 12. travnja 2011. godine. 

Tiskovnoj konferenciji je u ime Grada Pule nazočio zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin, u ime Istarske županije pročelnik Upravnog odjela za kulturu Vladimir Torbica, a ispred Koordinacije Srba Istre predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Radomir Janković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pule Milan Rašula i predsjednik Zajednice Srba Istra - Pula Miomir Jeremić.
Konferenciji su prisustvovale i direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan te Tanja Miličić u ime Pula Film Festivala. 

Ove će se godine bogat program "Dana srpske kulture u Istri - Andriću u slavu" osim u Puli, održavati i u Labinu, Rovinju i Umagu.

Manifestacija će se predstaviti različitim programima. Održat će se revija suvremenog srpskog filma koji će se prikazivati u pulskom kinu Valli kao i Tribina "Ivo Andrić u Gimnaziji" čiji će domaćin biti pulska Gimnazija. U Istarskom narodnom kazalištu - Galeriji Vincent iz Kastva održat će se otvorenje izložbe slika u sklopu koje će se predstaviti i izdavač Andrićevih knjiga LAGUNA Beograd. Na Velikoj sceni INK upriličit će se dramski prikaz u 5 slika "Andrić nenapisan roman".
Osim Večeri rock'n'rolla, koja će biti u SRC Verudela, upriličit će se niz drugih programa među kojima i folklorni program u izvedbi KUD-a Dule Milosavljević - Željo, zatim ETNO kuhinja u restoranu "Dolce vita" te Sportski susreti - Turnir u malom nogometu i šahu. 

Zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin konstatirao je veliku razliku u obimu programa od kada su Dani srpske kulture u Istri po prvi puta bili organizirani te je pohvalio aktivnosti Zajednice Srba koje polučuju velike i vidljive rezultate te postaju dio društvene sredine.
Pročelnik Upravnog odjela za kulturu IŽ Vladimir Torbica rekao je da Županija podržava ovakav program koji pridonosi razvoju ljudskih prava i suradnji između nacionalnih zajednica i manjina.

Program "Dani srpske kulture u Istri - Andriću u slavu"