Novosti

01/04/2011

Plava svijetla na pulskom Forumu povodom obilježavanja 2. travnja - Svjetskog dana svijesti o autizmu

Grad Pula se i ove godine pridružio programu obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu kojega u Puli provodi Udruga za autizam Istra koja je članica nacionalne Udruge za autizam Hrvatske i samim time članica Autism Europe.

Ove godine Autism Europe podržao je međunarodnu kampanju pod nazivom "To Light Up Blue" koju je inicirala organizacija Autism Speaks kako bi globalno obilježili četvrtu godišnjicu otkako je pri UN-u  proglašen 2. travanj Svjetskim danom svjesnosti o autizmu (World Autism Awareness Day).

Ideja je u tome da glavne znamentiosti u većim gradovima promjene boju osvjetljenja u plavu boju rasvjete. U gradu Puli to će se učiniti na pulskom Forumu.

Svjetski dan svijesti o autizmu ove se godine u Hrvatskoj obilježava pod motom AUTIZAM GOVORI - ČUJETE LI? U organizaciji Udruge za autizam Istra, 2. travnja 2011.g. će se održati niz promotivnih aktivnosti - u subotu na pulskom Trgu Portarata od 10 sati dijelit će se građanima promotivni letci i na štandu će biti izloženi radovi djece s autizmom i njihovih prijatelja.

Programu će se priključiti i Zemlja zabave d.o.o., break dance studio AB ORIGINAL i drugi građani- volonteri; organizirat će se kreativni dječji kutak, postaviti trampolin za djecu i uz atraktivan break dance nastup i glazbu dijelit će se baloni i letci s informacijama o autizmu.