Novosti

04/04/2011

Otvorena nova jaslička skupina na Velom Vrhu

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i ravnateljica PU Dječji vrtići Pula Mariza Kovačević uz nazočnost pomoćnice pročelnika za društvene djelatnosti Elene Puh Belci održali su danas tiskovnu konferenciju povodom početka rada nove jasličke skupine PU Dječjih vrtića Pula na Velom Vrhu u objektu DV Veli Vrh - Padulj.

Pročelnik Lukšić je rekao da je otvorenje nove jasličke skupine dokaz da novi model upisa u dječje vrtiće tijekom cijele godine funkcionira o čemu je prošli tjedan održan sastanak s predstavnicima privatnih vrtića.

Grad Pula sada ima jedinstvene uvjete upisa djece u vrtiće što se tiče cijena te najveći opseg prihvata djece koji prelazi 70 posto, dok je na razini RH taj postotak približno 60 posto. Istaknuo je kako je veliki broj građana zadovoljan modelom, a tijekom svibnja objavit će se javni poziv za pred upise roditeljima s prebivalištem na području grada Pule. Novost je da djeca imaju pravo prelaska u druge vrtiće, neovisno jesu li bila u gradskom ili privatnom vrtiću zahvaljujući uspostavljenoj bazi podataka djece koja omogućuje lakši prelazak mališana iz vrtića u vrtić. 

Mariza Kovačević je istaknula da je danas otvorena 18. jaslička skupina, odnosno ukupno 63. skupina vrtićke djece. Skupina od šesnaestoro djece jasličke dobi planirana je od početka godine, no čuvali su je za djecu koja na proljeće pune godinu dana. Naglasila je kako je ovo prilika da se roditeljima pruži mogućnost povratka na posao.

Na području grada Pule, predškolske ustanove pohađa ukupno 2.100 djece koja su objedinjena u jedinstvenoj bazi podataka.