Novosti

05/04/2011

Gradonačelnik u posjetu najstarijem članu Gradske knjižnice i čitaonice Pula

Gradonačelnik Boris Miletić susreo se danas u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice s g. Lukom Lončarićem, najstarijim članom Gradske knjižnice i čitaonice Pula.
Susretu su nazočili i ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Nela Načinović i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić.
Gospodin Luka, koji je jučer proslavio svoj 99. rođendan, stalni je član pulske Gradske knjižnice i čitaonice od 1957. godine. Svakodnevno čita razne romane, časopise, dnevni i tjedni tisak, priručnike o jeziku kao i gramatici.

Na gradonačelnikovo pitanje koji je njegov recept za dugovječnost, gospodin Luka je odgovorio da su tu prvenstveno geni budući da u čitavoj porodici većina članova doživi duboku starost, ali kako sam kaže on svoje godine ne osjeća:"Stalno sam okupiran nečime, volim učiti i raditi razne stvari. Živim zdravo, pazim na prehranu, jedem sve, ali u količinama koje mi organizam traži", rekao je ovaj vitalni gospodin. 

Gradonačelnik Miletić je ovom prilikom u neformalnom razgovoru doznao puno živopisnih detalja o njegovom životu te je uz  rođendanske čestitke poklonio i monografiju Pule poželjevši puno zdravlja i svako dobro.