Novosti

06/04/2011

Aktivnosti u dječjem vrtiću Rin Tin Tin

U dječjem vrtiću - scuola dell'infanzia Rin Tin Tin od sljedećeg tjedna započet će neposredno osposobljavanje studenata Sveučilišta Juraj Dobrila iz Pule, Odjela za izobrazbu odgojitelja i učitelja na talijanskom jeziku. Odgojitelji mentori u dječjem vrtiću u suradnji sa sveučilišnim profesorima intenzivno će raditi sa studenticama kroz kolegije: Metodika okoline i početnih matematičkih pojmova, Metodika likovne kulture, Metodika glazbene kulture, Metodika govornog izražavanja i Metodika tjelesne kulture. Bit će to još jedna prilika za refleksiju odgojne prakse i isticanje važnosti poticajnog razvoja djeteta do šeste godine života.

Istovremeno u tijeku su intenzivne pripreme vezane uz organizaciju susreta djece u godini pred polazak u školu, polaznika talijanskih vrtića Istarske i Primorsko-goranske županije te Slovenskog primorja "Girotondo dell'amicizia". Na susretu planiranom za 6. svibnja očekuje se oko 350 djece i 50 odgojitelja te im domaćini Grad Pula i dječji vrtić Rin Tin Tin, a zahvaljujući suradnji s drugim gradskim ustanovama i poduzećima, pripremaju brojna iznenađenja na gotovo 15 različitih punktova u gradu.

Kako su u Rin Tin Tinu uvijek aktivni i u ovom tjednu mališani skupina Pulcini i Briciole posjetili su bogatu, proljetnu gradsku tržnicu, skupina Delfini u istraživanju povijesti Grada posebno se posvetila stjecanju spoznaja vezanih uz priče o rimskom liku Herkulesu čije ime nose najstarija vrata u našem gradu,  te su u tu svrhu posjetili Arheološki muzej i pratili izlaganje muzejske pedagoginje Giulie Codacci Terlević, a u petak će skupina Briciole upoznati prirodne i povijesne znamenitosti Verudele.