Novosti

06/04/2011

Tunelsko sklonište br.12 i izložba otvoreni za posjetitelje od lipnja

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i ravnatelj Povijesnog muzeja Istre - Museo storico dell'Istria Gracijano Kešac potpisali su danas Ugovor o davanju na korištenje javnog tunelskog skloništa br. 12 Povijesnom muzeju Istre - Museo storico dell'Istria.
Potpisivanju je nazočio i Valter Šarić, regionalni direktor za Istru u ime Zagrebačke banke koja financijski podupire ovaj hvalevrijedan projekt. 

Gradonačelnik Miletić je naglasio da mu je izrazito zadovoljstvo što je Povijesni muzej Istre - Museo storico dell'Istria prihvatio upravljanje ovim prostorom s ciljem adekvatne valorizacije i promocije povijesnog bogatstva koje je sve ove godine bilo zatvoreno građanima i posjetiteljima Pule. 

Ravnatelj Povijesnog muzeja Istre - Museo storico dell'Istria Gracijano Kešac izrazio je zadovoljstvo početkom prve faze revitalizacije i prezentacije bogatog "podzemnog" svijeta. Naime, Povijesni muzej Istre - Museo storico dell'Istria je potpisivanjem ovog Ugovora preuzeo obvezu čuvanja, održavanja i prezentacije prostora tunela koji će biti otvoren za javnost i posjetitelje od 15. lipnja do 15. rujna. Ulaz u tunel je kod Dvojnih vratiju, a izlaz na Djakonovom usponu. Tunel se prostire u dužini od 400 m, a u središnjoj dvorani će posjetitelji moći razgledati izložbu eksponata vezanih uz povijest grada Pule. 

Valter Šarić, regionalni direktor za Istru u ime Zagrebačke banke, pohvalio je uspješnu suradnju s Gradom te istaknuo da je Zagrebačka banka do sada uvijek podupirala programe u kulturi, kao i mnogobrojne druge manifestacije i događanja koja pridonose bogatoj kulturnoj ponudi našeg grada te da će to činiti i ubuduće.