Novosti

07/04/2011

Priprema eko akcije "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica"

Gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače organizatore proljetne eko akcije "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica": predsjednika MO Vidikovac Borisa Piriju, predsjednika MO Sv. Polikarp-Sisplac Ivana Lasića, člana vijeća MO Vidikovac i koordinatora akcije Stevana Muidžu te tajnika Društva sportske rekreacije Uljanik Vjekoslava Jozanovića. Sastanku je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić, a cilj sastanka bio je definirati pripremne radnje za ovu već tradicionalnu akciju.

Stevan Muidža je naglasio kako je ovo treća godina da se povodom Dana grada Pule i pobjede nad fašizmom organizira ova akcija koja svaki put broji veći broj sudionika. Ove će se godine akcija održati 14. i 15. svibnja, a ponovno će sadržavati i atletsku utrku Vivicitta kao i bogat sportski program natjecateljskog karaktera. Akcija će se održati pod pokroviteljstvom Grada Pule, MO Sv. Polikarp - Sisplac, MO Vidikovac, a u organizaciji DSR-a Uljanik.

Akcija je nastala inicijativom Mjesnih odbora koji su puno napravili za uređenje pulskih šumica Lungomare i Drenovica koje danas posjećuje velik broj šetača, rekreativaca, ljudi s psima, djece i mnogih drugih. 

Gradonačelnik Miletić izrazio je zadovoljstvo što ova akcija postaje tradicionalna te pružio moralnu i materijalnu podršku organizatorima.