Novosti

07/04/2011

Iznimno veliki interes za urbanističko rješenje gradske Rive

Na Natječaju za izradu idejnog urbanističkog rješenja uređenja gradske Rive u Puli trideset i jedan potencijalni natjecatelj preuzeo je natječajnu dokumentaciju. Sukladno uvjetima natječaja, rok za postavljanje pitanja od strane natjecatelja istekao je 01. ožujka 2011. godine. Pristiglo je 9 upita na koje je Ocjenjivački sud odgovorio unutar zadanog razdoblja, odnosno do 11. ožujka 2011. Rok za predaju natječajnih radova je 30. svibnja 2011. godine do 15,30 sati. Obzirom na težinu natječajnog zadatka i na činjenicu da je trenutno raspisano još nekoliko arhitektonsko urbanističkih natječaja, procjenjuje se da je odaziv iznimno velik.
Natječaj se provodi u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi (NN 110/07 i 125/08) i Pravilnikom o natječajima s područja arhitekture i urbanizma (NN 112/06) Udruženja hrvatskih arhitekata, kojeg su se svi sudionici dužni pridržavati. Registarski broj natječaja je 115-11-PU-U. 

Podsjećamo da je cilj natječajadobivanje najboljeg idejnog urbanističkog rješenja uređenja gradske Rive u Puli, a koje će poslužiti kao valjana stručna podloga za izradu Urbanističkog plana uređenja.Na natječaj su pozvani autori/autorske grupe:

1. URBIS 72 d.d. Pula, ovlaštena osoba Boris Petronijević, dipl.ing.arh.
2. Saša Randić, dipl.ing.arh. i Idis Turato, dipl.ing.arh.
    RANDIĆ - TURATO ARHITEKTONSKI BIRO d.o.o. Rijeka
3. doc. Nikola Bašić dipl.ing.arh., Zadar / Split
4. prof. Hrvoje Njirić dipl. ing.arh., Split
5. Pero Puljiz dipl.ing.arh. i Branimir Medić dipl.ing.arh.
    De Architekten Cie / Amsterdam - Zagreb
6. STUDIO 3LHD d.o.o., Zagreb, ovlaštena osoba Tatjana Grozdanić Begović, dipl.ing.arh.

Pored pozvanih autora pravo sudjelovanja imaju stručne fizičke osobe s prebivalištem i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Stručnost je zadovoljena kada je najmanje jedan autor ovlašteni arhitekt koji zadovoljava sve uvjete natječaja.