Novosti

11/04/2011

Događanja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige i projekta "Rođeni za čitanje", u suradnji s dječjim vrtićem "Dado" iz Štinjana, u Gradskoj knjižnici i čitaonici održat će se u ponedjeljak, 11. travnja u 11 sati otvorenje izložbe "Slikovnice svijeta u vrtiću Dado". Polaznici DV Dado već duži niz godina sakupljaju strane slikovnice te uz pomoć roditelja, odgajatelja i prijatelja radosno nastavljaju ovaj projekt. 

Promocija knjige "Metodika likovne kulture djece rane i predškolske dobi" autorica Laure Herceg i Anite Rončević održat će se u petak, 15. travnja 2011. godine u 18 sati.

Laura Herceg rođena je 1959. godine u Rijeci. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci likovni odgoj i likovnu umjetnost. Objavila je 8 znanstvenih radova, 72 stručna rada i koautor je 4 udžbenika za osnovne škole. Kao likovni stvaralac ostvarila je tri samostalne i četrdeset skupnih izložbi od kojih pet u inozemstvu.

Anita Rončević rođena je 1968. godine u Rijeci. Diplomirala  je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci studij razredne nastave, studij likovne i glazbene kulture i studij organizacije kulturnih djelatnosti. Napisala je 20 stručnih i 8 znanstvenih radova, koautor je 2 knjige. Kao glazbeni interpret - solo pjevač i instrumentalista - ostvarila je preko stotinu javnih nastupa na koncertima u RH i u svijetu. Ostvarila je 3 samostalne izložbe. Dobitnica je nekoliko državnih nagrada i priznanja.