Novosti

11/04/2011

Redovno proljetno uljepšavanje grada

Povoljne vremenske prilike koje su nastupile početkom proljeća pogoduju intenzivnom uređenju javnih površina.Tako su ovih dana započele aktivnosti košnje koja je sada u punom jeku radi učestalih kiša. Intenzivno se radi na oblikovanju i okopavaju žive ograde, odnosno živica i ukrasnog grmlja. Tako će se u svim parkovima pojačanim tempom izvoditi sanacija pješačkih staza, nasipavanje tucanika, popravak i bojanje klupa i košarica te naprava za dječju igru.

Jedan tim djelatnika Hortikulture  Pula Herculanea sudjelovat će u radovima čišćenje šuma Lungo mare i Drenovica u sklopu akcije pod nazivom "Uredimo i koristimo pulske šume". Radovi čišćenja i uređenja obuhvaćaju uklanjanje izvaljenih stabala, opasnih i polomljenih grana, prorjeđivanje parternog grmlja na Lungomare i odvoz uklonjene drvne mase s površina kojima je moguć prilaz strojem.

Redovno održavanje zelenih površina doprinosi njihovom očuvanju i ljepšem izgledu te će svim posjetiteljima i građanima biti ugodno boraviti u zdravom i lijepo uređenom okruženju.