Novosti

13/04/2011

Japan u srcu - Giappone nel cuore - Japan in the heart -

Grad Pula je u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizirao 25. ožujka 2011. godine u pulskom Amfiteatru manifestaciju dječje solidarnosti pod nazivom "Japan u srcu - Giappone nel cuore - Japan in the heart" kako bi izrazila suosjećanje i pružila podršku žrtvama katastrofe u Japanu. 

Djeca su uz pomoć papira u boji prikazala japansku nacionalnu zastavu u parteru Amfiteatra. Učenici triju osnovnih škola (Šijana, Veli Vrh i Centar) napravili su crveni krug zastave Japana u središnjem dijelu partera, dok su ostali bijelim papirima predstavili preostali dio japanske zastave.

Zbor "Mići Zaro" nastupio je s pjesmom "Orkestar" autorice Linde Milani, a plesna skupina "Pirueta" izvela je plesnu točku "Energy". U manifestaciji je sudjelovalo više od 1000 djece. 

Cjelokupni program zabilježen je video i fotografskim zapisom. Video spot poslan je u Hekinan i svoj djeci Japana putem popularnog internetskog servisa You Tube-a s riječima pjesme "Orkestar" na hrvatskom i japanskom jeziku.

Link video spota je http://www.youtube.com/user/gradpula?feature=mhum, a prikazat će se i na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada Pule u svibnju.