Novosti

14/04/2011

Aktivnosti Udruge Merlin

Poziv udrugama na Manifestaciju "Izvorni sjaj pulske Arene" 01. lipnja do 30. rujna 2011.

Udruga Merlin u suradnji s Gradom Pula i Turističkom zajednicom Pula u sklopu projekta ''Kreativnih radionica '' već šestu godinu organizira izložbeno-prodajnu manifestaciju ''Izvorni sjaj pulske Arene '' na lokaciji Nimfej.
Jedan od ciljeva Manifestacije  je poticanje socijalnog poduzetnišva, odnosno samoprihodovnih djelatnosti organizacija civilnog društva  koje osnažuju njihovu održivost te  povećavaju vidljivost i socijalni utjecaj.
Do sada je na Manifestaciji sudjelovalo 15 organizacija iz grada Pule koje su sa svojim korisnicima i članovima u različitim radno-okupacionim i kreativnim radionicama izrađivale rukotvorine koje su se tijekom četiri mjeseca trajanja manifestacije izlagale i prodavale turistima ispred Arene.
Udruga Merlin od 2004 godine organizira radionicu izrade rukotvorina "Rimski osmjesi" u kojoj su kreativni građani izradili stotinjak originalnih ukrasnih predmeta na temu kulturno povijesne baštine iz antike, a tijekom ljetnih mjeseci članice udruge  u toj radionici izrade oko 4000 suvenira.
Pozivaju se neprofitne organizacije (udruge) sa sjedištem u gradu Puli  da dostave uzorke ''Komisiji za odabir rukotvorina'' do 30. travnja 2011. koja će odabrati radove na temu kulturno-povijesne baštine grada Pule za prodaju na toj lokaciji. Komisiju čine predstavnici: Ureda zdravstva i socijalne skrbi, Ureda za kulturu, Komisije za likovne djelatnosti grada, Ureda za komunalne djelatnosti, Turističke zajednice grada Pule, Udruge Merlin. Nakon odabira radova organizacije sklapaju ugovor o izlaganju  i komisionoj prodaji s Udrugom Merlin koja je odgovorna za organizaciju i prodaju na manifestaciji. (obrazac za prijavu  može se preuzeti  na web stranici: www.merlinpula.hr rubrika novosti)

Grad Pula je bez naknade dodijelio lokacijsku dozvolu za održavanje Manifestacije, dok će organizacije koje će izlagati na Manifestaciji financijski sudjelovati samo u dijelu troškova održavanja štandova i honorara osoba koje će raditi na štandovima. Sredstva od prodaje su namijenjena radu tih istih institucija ili neprofitnih udruga koje rade s marginaliziranim skupinama, umjetnicima i amaterima. 

Poziv građanima za sudjelovanje u  kreativnoj radionici ''Rimski osmjesi'' 2011.

"Rimski osmjesi" je besplatna  edukacijska radionica modeliranja predmeta u glini na temu kulturno povijesne baštine iz antike i rimskog razdoblja grada Pule. Teme su novac, maske, likovi bogova, spomenici, loza, masline, građevine, brodovi i slično. Najuspješniji radovi će se izlagati na manifestaciji i upotrijebiti za izradu kalupa i odljeve u gipsu. Na radionici će se prezentirati tehnika izrade kalupa za odljeve, te način patiniranja i bojanja suvenira odlivenih u gipsu.
Pozivaju se svi zainteresirani građani koji žele naučiti izrađivati ukrasne predmete i svojom kreativnošću žele doprinijeti kvalitetnijoj ponudi suvenira i uspomena na grad Pulu da se uključe u radionicu.
Radionica se održava u Centru gradskih udruga Rojc - sjeverno krilo, prizemlje, soba 3.  od 18. travnja  do 16. svibnja 2011. ponedjeljkom i srijedom od 16 h  do 18 h.
Zainteresirani se mogu prijaviti na broj telefona 091 789 44 81 i na www: merlinpula.hr