Novosti

14/04/2011

Promet - Rekonstrukcija Ulice Veruda i Uskočke ulice

8. travnja 2011. godine otvorena je i puštena u promet novouređena ulica Veruda.  U zadnjih nekoliko mjeseci izvedena je i rekonstrukcija dijela Uskočke ulice te pripadajućih raskrižja sa ulicom Lungomare.  

Rekonstrukcija ovih prometnih površina započela je u studenom 2010. godine, a obuhvatila je uz postavljanje novoga asfaltna i izgradnju oborinske odvodnje i javne rasvjete dijela Uskočke ulice (u dužini od 290 m) i Ulice Veruda (u dužni od 210 metara) te raskrižja Ulice Veruda, Ulice Lungomare i Uskočke ulice.  

Navedeni projekt obuhvatio je u cijelosti rekonstrukciju same prometnice Veruda i to na način da su izgrađeni nogostupi i zelene površine. U potpunosti je izgrađen sustav oborinskih odvodnja sa separatorom pročišćavanja ulja i masti prije spuštanja u more. Na cijelom zahvatu je izgrađena nova javna rasvjeta i položene su plinske cijevi, te su u jednom dijelu ulice Veruda položene cijevi budućeg kolektora prema pročistaču Valkane kako se ne bi naknadno prometnica raskopavala. Bitno je naglasiti da se prije izvođenja ovih radova na dionici nisu postojali nogostupi te je ovim projektom i značajno poboljšana sigurnost pješaka koji posjećuju šetnicu i plaže na pulskom Lungomare.  

Cijena radova je 2.424.000,00 kn s PDV-om, a radove je izvela tvrtka "CESTA" d.o.o., a stručni nazor nad izvođenjem radova vršila je tvrtka "Cardo& decumanus" d.o.o. Pula.

 


8. travnja 2011. - Otvorenje Ulice Veruda