Novosti

14/04/2011

Posao.hr predstavio projekt "Siguran start Istra" - Besplatna edukacija i pogodnosti za novoosnovane tvrke i obrte s područja Istre

Internetski portal posao.hr danas je na konferenciji za medije koja se održala u prostorijama Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula predstavio projekt "Siguran start Istra".

Konferenciji su nazočili pročelnik Ureda Grada Bernard Zenzerović i stručna savjetnica za proračun i gospodarstvo pri Upravnom odjelu za financije i opću upravu Sonja Gadžić te direktor portala posao.hr Saša Jurković, zatim predstavnica HGK - Županijske komore Pula Koraljka Vitasović i Maja Šarić iz Pulskog centra za poduzetništvo. 

Ovim se projektom novoosnovanim tvrtkama i obrtima omogućuje siguran početak poslovanja, brži razvoj, edukacija te pristup poslovnim informacijama i uslugama. Projekt se do sada održavao na području Zagreba, no uz pomoć Grada Pule i HGK Županijske komore Pula kao pokrovitelja projekta, ovaj se projekt provodi i za sve tvrtke koje posluju na području Istre.

Pročelnik Ureda Grada Bernard Zenzerović pohvalio je ovu inicijativu koju je Grad Pula odmah prihvatio jer svaki oblik pomoći je hvalevrijedan, a posebno u ovom slučaju kada će se besplatno i kvalitetno savjetovati poduzetnici. Pozvao je pritom sve zainteresirane da iskoriste ovu mogućnost i sudjeluju u projektu. 

Svaka novoosnovana tvrtka i obrt mogu se besplatno prijaviti za sudjelovanje u projektu "Siguran start" te ostvariti pogodnosti koje projekt pruža: besplatno oglašavanje na portalu posao.hr, besplatno savjetovanje oko pronalaska zaposlenika, besplatnu poslovnu edukaciju, besplatno korištenje FINA-inih proizvoda za elektroničko poslovanje i poslovno informiranje te druge pogodnosti. Kako bi se tvrtkama koje nisu na području Zagreba dodatno olakšalo sudjelovanje u projektu, zahvaljujući pokroviteljima i partnerima projekt se započinje provoditi i u Istri.

Direktor portala posao.hr, Saša Jurković naglasio je kako su u radu s poduzetnicima uočili potrebu obrazovanja početnika koji su tek osnovali svoje tvrtke te dodao: "Krajnji cilj projekta Siguran start je osposobljavanje polaznika za brzo savladavanje prepreka pri osnivanju vlastite tvrtke kako bi se mogli suočiti sa svim izazovima u svom svakodnevnom radu. Drago nam je što su pokrovitelji Grad Pula i HGK Županijska komora Pula prepoznali važnost ovog projekta i pomogli nam u organizaciji kako bi poduzetnici na području Istre imali priliku koristiti pogodnosti Sigurnog starta".

Prva besplatna edukacija "Postavite temelje uspješne tvrtke" održat će se krajem travnja u Puli pa se pozivaju sve novoosnovane tvrtke i obrti da se prijave za sudjelovanje u "Sigurnom startu Istra" na www.posao.hr. Edukacija će obuhvatiti teme s područja radne, pravne, knjigovodstvene i porezne problematike, a sudionici će imati prilike usvojiti osnovna znanja o prodajnim, marketinškim i komunikacijskim vještinama te o upravljanju ljudskim potencijalima. Portal posao.hr osmislio je ove specijalističke edukacije prema vlastitom modelu, a sam projekt je organiziran uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo. U devet do sada održanih edukacija na temu "Postavite temelje uspješne tvrtke" sudjelovalo je oko dvjestotinjak osoba.

 "Dosadašnja iskustva polaznika pokazala su kako većina ima problema s naplatom proizvoda i usluga pa su pravni savjeti po tom pitanju bili itekako korisni. Također, konkretni savjeti o tome kako odrediti cijenu proizvoda, pozicionirati se na tržištu, ostvariti maksimalnu dobit, kreirati marketinšku kampanju, oglašavati se i poslovati na internetu potrebni su svima koji samostalno kreću u poduzetničke vode", dodao je Jurković i istaknuo kako su dosadašnji polaznici zadovoljni predstavljenim znanjima i vještinama. 

Više informacija o projektu možete saznati na: http://www.posao.hr/siguran-start-istra/clanak/o-projektu/1/