Novosti

15/04/2011

Završna svečanost projekta "Vrtim zdravi film" održana u OŠ Vidikovac

U četvrtak 14. travnja 2011. godine u dvorani OŠ Vidikovac nastavio se ciklus od sedam završnih svečanosti projekta "Vrtim zdravi film" koji se implementira kao pilot - program u sedam osnovnih škola u sedam hrvatskih gradova - Osijeka, Varaždina, Zagreba, Pule, Rijeke, Zadra i Splita. Program slijedi preporuke iznesene u Akcijskom planu za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine za razdoblje 2010 do 2012. godine, koji je Vlada prihvatila u srpnju 2010. godine, a projekt je dobio i podršku Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te znanosti, obrazovanja i športa.

Nakon Osijeka i Varaždina došao je red i na mlade Puljane koji su se isto tako potrudili prezentirati svoju školu u najboljem svijetlu i priredili plesnu točku i recitaciju. Prema rezultatima o znanju učenika o zdravoj prehrani koji su predstavljeni na svečanosti, u ukupnom poretku učenici OŠ Vidikovac su u konkurenciji učenika svih sedam gradova sudionika u projektu osvojili drugo mjesto.

Nakon riječi ravnatelja OŠ Vidikovac Dragutina Pavlića i projekcije filmova škola koje sudjeluju u projektu, učenicima se obratio i ugledni sportaš Gordan Kožulj koji je govorio o važnosti bavljenja sportom te osobit naglasak stavio na pravilan režim prehrane.  

U ime Hrvatskog školskog športskog saveza okupljenima se obratio Josip Košutić, a ispred Grada Pule svečanosti je nazočio pročelnik Upravmog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić.