Novosti

18/04/2011

Prezentacija metode sanacije kanalizacije bez kopanja

Komunalno društvo Pula Herculanea d.o.o. i tvrtka IND-EKO d.o.o.iz Rijeke organizirat će 19. travnja 2011. godine u 12 sati ispred Arene praktičnu prezentaciju sanacije kanalizacijskih cjevovoda CIPP (cured-in-place-pipe) tehnologijom bez iskopavanja za predstavnike lokalnih samouprava, komunalnih društava, gospodarstva i medija sa područja Istarske županije.

CIPP tehnologija sanacije bez iskopavanja predstavlja novost i veliki tehnološki iskorak u sektoru vodovoda i odvodnje otpadnih voda na hrvatskom tržištu. Ova metoda je posebno prikladna za urbane sredine, stare gradske jezgre, prometnice i industrijske pogone, a primjenjiva je na sve oblike i materijale oštećenih cjevovoda. Izvođenjem radova CIPP tehnologijom bez kopanja izbjegava se zatvaranje prometnica, stvaranje prometnih zastoja i gubitak parkirnih mjesta za vrijeme izvođenja radova. Budući da se radovi sanacije CIPP tehnologijom izvršavaju u višestruko kraćem roku u odnosu na klasični, uobičajeni način iskopom rova, u najmanjoj se mjeri remeti uobičajena gradska svakodnevica. Primjenom tehnologije bez kopanja kao najoptimalnijeg rješenja za urbane uvjete na terenu, odnosno gusto naseljene lokacije sa izgrađenošću više vrsta podzemnih infrastrukturnih instalacija koja je gusto postavljena ispod ceste, izbjeći će se i potreba za njihovim prelaganjem, a time i njihova moguća oštećenja.

IND-EKO d.o.o. iz Rijeke je vodeća hrvatska tvrtka na području sanacija cjevovoda bez iskopavanja. Tvrtka u radu koristi vlastitu opremu i kadrove te posjeduje vlastitu proizvodnju materijala za CIPP sanaciju cjevovoda. Kao glavne reference u sanaciji kanalizacije ističu sanaciju cjelokupne kanalizacijske infrastrukture za INA Rafinerije nafte Rijeka, HEP TE Rijeka, Brodogradilište Viktor Lenac d.d., Janaf d.d. i mnoge druge. Metoda sanacije kanalizacije bez kopanja CCIP tehnologijom bi se u narednom razdoblju i planovima sanacija kanalizacije trebala najviše koristiti upravo u samoj urbanoj sredini.