Novosti

18/04/2011

Učiteljice OŠ "Monte Zaro" na državnom skupu učitelja djece s Down sindromom

Učiteljice pulske Osnovne škole Monte Zaro Ljiljana Tončinić i Nermina Mezulić sudjelovale su u radu stručnog skupa učitelja razredne nastave o radu s učenicima s teškoćama u razvoju (s Down sindromom). Skup je održan u subotu 16. travnja u Zagrebu u OŠ Trnjansko, a kao jedine predstavnice naše županije imale su čast razmjeniti iskustva sa ostalim sudionicama stručnog skupa koje su došle iz svih dijelova Hrvatske ( Zagreb i okolica 11, Bakar 1, Dubrovnik 2, Međimurje 1, Požega 1, Sisak 1, Split 5, Zadar 1, Rijeka 2). 

Osim razmjene iskustava i informacija o edukativnim materijalima, predavanjem dr.med. Irene Tomić Vrbić, sudionice skupa imale su priliku naučiti mnogo toga o Down sindromu s medicinskog aspekta, kao i značajke razvoja djece s Down sindromom osnovnoškolske dobi  (doc.dr.sc. Snježana Sekušak-Galešev).

Inače, Hrvatska zajednica za Down sindrom (HZDS) djeluje kao krovna organizacija udruga u RH.  Jedan od ciljeva Zajednice je unapređenje kvalitete življenja djece i mladih s Down sindromom, posebno kroz njihovu edukaciju i uključivanje u društvenu zajednicu od najranije dobi.