Novosti

19/04/2011

Obilježavanje Dana planeta Zemlje

Povodom obilježavanja 22. travnja odnosno Dana planeta Zemlje i ove godine Grad Pula organizira tradicionalnu akciju «Cvijet Gradu», edukativni program promocije svijesti o okolišu.
U sklopu akcije, u Flanatičkoj ulici, u razdoblju od 20. do 23. travnja, od 8 do 18 sati odvijat će se akcijska prodaja cvijeća po promotivnim cijenama. Cijena sadnica ljetnica iznosi 2,5 kn dok se viseći đirani prodaju po cijeni od 5,00 kuna po sadnici.
Kako bi se osigurale 50 do 70 % niže cijene ljetnica u odnosu na uobičajene tržišne, a time i dao poticaj građanima za uređenje balkona i okoliša, povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje Grad Pula sufinancira izlagače - registrirane proizvođače cvijeća u iznosu od 2.500,00 kuna.
Osim promotivnih cijena ljetnica, u ponudi je i veliki izbor ostalog ukrasnog bilja.   

U okviru edukativnog programa, Upravni odjel za prostorno uređenje Grada Pule, Odsjek za zaštitu okoliša organizirat će u mjesnim odborima predavanja na temu uređenja okućnica. Za svaki mjesni odbor osigurano je 1.000,00 kuna za nabavu biljnog materijala, a sredstva će se koristiti ovisno o programu pojedinog mjesnog odbora.

Također, u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Pule, Odsjekom za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu, za djecu predškolskog uzrasta osmišljeni su edukativni radni listići na temu očuvanja okoliša. Ovom akcijom obuhvaćeni su svi vrtići na području grada Pule.