Novosti

20/04/2011

Kineski izdavači u posjetu Puli

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i zamjenica župana Viviana Benussi sa suradnicima primili su danas  izaslanstvo Opće uprave za tisak i nakladništvo Narodne Republike Kine u posjeti Republici Hrvatskoj. Prijemu su nazočile i Dubravka čurić Nemec, načelnica Odjela za promidžbu knjige i čitanja, Uprava za knjigu i knjižnice pri Ministarstvu kulture RH te Magdalena Vodopija, direktorica sajma Sa(n)jam knjige u Istri.

Kinesko izaslanstvo koje predvodi SunShoushan, zamjenikravnateljaOpćeupravezatisakinakladništvoNRKineboravi u Hrvatskoj od 17. do 21. travnja, a cilj posjeta je dogovor o suradnji i razmjeni iskustva u području nakladništva. U Zagrebu je tim povodom 18. travnja potpisan Memorandum o suglasnosti o suradnji spomenute kineske uprave  i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u koju je uključen i sajam Sa(n)jam knjige u Istri.

Gradonačelnik Miletić je gostima zaželio dobrodošlicu naglasivši da je Pula multijezičan i multikulturalan grad otvoren za svaki oblik međunarodne suradnje, posebice na području kulture.
SunShoushanse zahvalio na toplom dočeku i programu te izrazio zadovoljstvo potpisanim memorandumom.Magdalena Vodopija je u kratkim crtama predstavila vodeći istarski sajam knjige koji svake godine ugosti oko 300 izlagača i do 200 autora što ga ujedno čini i najvećim festivalom autora u jugoistočnoj Europi.  Tijekom deset dana  sajam obiđe oko 6000 posjetitelja te se na njemu organizira stotinjak literarnih događaja. Zahvalila se i Ministarstvu kulture na ukazanom povjerenju i uvrštenju u potpisani Memorandum te izrazila nadu u uspješnu buduću suradnju.