Novosti

27/04/2011

Otvoren 3. gospodarski forum Istre

Danas je gradonačelnik Pule Boris Miletić u pulskom hotelu Histria nazočio svečanom otvaranju trećeg po redu Gospodarskog foruma Istre u organizaciji Istarske županije i Istarske razvojne agencije (IDA).

Skup je otvorio direktor IDA-e Darko Lorencin, nakon čega su se prisutnima obratili i državni tajnik pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva g. Ivan Bubić te istarski župan Ivan Jakovčić.

U travnju 2007. godine, održan je Prvi gospodarski forum Istre, a u ožujku 2009. godine drugi. Forum je osmišljen kao nov način komunikacije između privatnog i javnog sektora, a realiziran na način da javni sektor gospodarstvenicima prezentira mjere kojima podupire razvoj gospodarstva te s druge strane, omogućuje privatnom sektoru da predstavi svoje projekte i iznese aktualnu problematiku iz svog poslovanja.

Središnja tema 3. gospodarskog foruma Istre su investicije. Skupu se prijavilo tristotinjak gospodarstvenika, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te predstavnika regija s kojima surađuje Istarska županija. Forum je namijenjen predstavnicima velikih, srednjih i malih tvrtki te obrtnicima s područja Istarske županije, a sudjelovanje je besplatno. 

Prof. dr. Miroslav Radman je prezentacijom "Znanstveno istraživanje: proces, projekt, produkt" započeo ovogodišnji Forum, a sudionicima će se obratiti i Edvin Jurin s temom "Istra - kako razviti scenarije razvoja".

U drugom dijelu Foruma, o temi "Investicije i programi Istarske županije", govorit će predstavnici Istarske županije. Prezentaciju "Uloga HAMAG-a u razvoju poduzetništva", održat će predsjednik Uprave HAMAG-a, Tomislav Kovačević, a o temi "Mogućnosti izravnih financiranja za poduzetnike iz fondova EU" govorit će Marija Rajaković, načelnica Uprave za OP Regionalnu konkurentnost pri MINGORP-u.
O uvjetima i načinima financiranja EE i OIE, govorit će Danica Maljković s Energetskog instituta Hrvoje Požar, a posljednja prezentacija dana bit će "Intelektualno vlasništvo - Zašto štititi i kako ga koristiti?" Igora Bošnjakovića, predstavnika Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH.