Novosti

28/04/2011

Bogat program obilježavanja 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada te programi povodom obilježavanja 5. svibnja, Dana oslobođenja i Dana grada Pule

Danas je u prostorijama komunalne palače održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program obilježavanja 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada te programi povodom obilježavanja 5. svibnja, Dana oslobođenja i Dana grada Pule. 

Brojna događanja u gradu predstavili su pročelnik Ureda Grada Bernard Zenzerović, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić, tajnica SAKUD-a Gabrijela Peruško Pujas, predstavnik agencije Avenue Vlado Orlić, pjevačica grupe Nola Gabi Jelenić kao i sponzori programa direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, Željko Jelenić iz Puljanke d.o.o. te Jasna Raguž Bužleta iz Croatia osiguranja. 

Predstavljeni program započinje obilježavanjem 1. svibnja u Šijanskoj šumi, a završava 7. svibnja malonogometnim turnirom u Centru gradskih udruga Rojc.

Pročelnik Bernard Zenzerović je istaknuo da će se u slučaju kiše skraćeni program održati na Portarati. I ove je godine osiguran besplatan prijevoz vlakićem od ulaza u Šijanski šumu kod Merkatora do centralne poljane, a autobusi Pulaprometa cijeli će dan besplatno voziti za Šijanu. Osigurana su i mjesta za parkiranje vozila za osobe s invaliditetom na ulazu u Šijansku šumu kod Monte Serpa kao i na parkiralištu kod Merkatora. Pročelnik je predstavio i program Rock caffe na Portarati koji će se održavati od 30. travnja do 5. svibnja, dok će od 5. do 7. svibnja na Giardinima biti 5. Florija Sajam cvijeća. 

Gabi Jelenić iz grupe Nola ovom je prigodom najavila besplatni koncert koji će pulska grupa održati 5. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu povodom obilježavanja osamnaest godina postojanja. Pozvala je pritom sve građane da dođu na njihov rođendanski koncert na kojem će gost biti i Neno Belan. 

Svi programi su pod pokroviteljstvom Grada Pule, a sponzori su Turistička zajednica grada Pule, Puljanka grupa, Croatia osiguranje, Adria expo, Graz Kultur i Kultur Steiermark.

Cjelokupni program događanja možete pogledati ovdje.