Novosti

29/04/2011

Akti gradonačelnika - Inteligentna energija Europe u Puli

Gradonačelnik Boris Miletić je danas u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 15. do 28. travnja 2011. godine.
U navedenom je razdoblju doneseno ukupno sedamnaest akata.
Donesena je Odluka o početku otvorenog postupka javne nabave radova na preoblikovanju postojećih u kružna raskrižja duž ulice Prekomorskih brigada u Puli radi rasterećenja prometa tijekom nadolazeće turističke sezone. Procijenjena vrijednost nabave je 950.000,00 kn. 

Donesena je i Odluka o prihvaćanju teksta "Sporazuma gradonačelnika" u okviru Programa "Inteligentna energija u Europi". Ovom Odlukom prihvaća se tekst "Sporazuma gradonačelnika" u okviru Programa "Inteligentna energija u Europi" - Projekta City_Sec koji će se potpisati do 15. svibnja 2011. godine pod koordinacijom Istarske razvojne agencije IDA. Potpisnici su 45 gradova, a korisnici iz našeg okruženja su Buzet, Rovinj, Poreč i Labin. Program "Inteligentna energija u Europi" predstavlja alat Europske unije za poticanje projekata na području održive energije, obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. 

Donesena je Odluka o organiziranju prometne jedinice mladeži za 2011. godinu. Jedinica će se sastojati od šest pripadnika, učenika i studenata. Osposobljeni pripadnici prometnih jedinica mladeži sudjelovat će u upravljanju prometom na raskrižjima i drugim mjestima, vršit će nadzor prometa ondje gdje se ne nalazi dovoljan broj parkirnih mjesta, pružit će informacije turistima i drugo, a poslove će obavljati tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna. 

Doneseno je i Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za mjesec ožujak 2011. godine. U ožujku je isplaćeno ukupno 65.000,00 kn, i to 25.000,00 kn za Sveučilište Jurja Dobrile u Puli za produljenje radnog vremena Sveučilišne knjižnice; a 35.000,00 kn za Hrvatski crveni križ u znak podrške i pomoći nastradalima u potresu i tsunamiju u Japanu. Za nabavu dijagnostičkog uređaja Očnom odjelu Bolnice isplaćeno je 5.000,00 kn. 

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 15. do 28. travnja 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.