Novosti

02/05/2011

Završeno 5. jubilarno natjecanje za najbolji informatički rad "Pula - moj grad"

U sklopu programa obilježavanja Dana grada Pule danas je u prostorijama Komunalne palače održana podjela nagrada za najbolji informatički rad "Pula - moj grad" u organizaciji Društva informatičara Pula. 

Na natječaj je pristiglo 299 radova učenika osnovnih škola koji su se natjecali u četiri kategorije: digitalni crtež, prezentacije, animacije i film.
Gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako je oduševljen prezentacijama u kojima je vidljiva uložena ljubav učenika. "U svim radovima velika važnost pridana je ekologiji i zaštiti okoliša što je za svaku pohvalu" rekao je gradonačelnik.
Pročelnik Upravnog odjela za društevne djelatnosti Grada Pule, Erik Lukšić pohvalio je sve učenike za trud istaknuvši kako je prošlogodišnji pobjednik osvojio prvo mjesto i na državnom natjecanju.

U kategoriji "Digitalni crtež" prvo mjesto osvojila je Marija Katarina Novak (OŠ Stoja, Tajana Velikanja), drugo mjesto Elen Zukon Kolić (TOŠ "Giuseppina Martinuzzi", Marina Cardinetti; 3. mjesto Erik Družetić (OŠ Kaštanjer, Svjetlana Prkić) i Mihaela Katačić (TOŠ "Giuseppina Martinuzzi", Marina Cardinetti).

U kategoriji "Prezentacije"  prvo mjesto pripalo je Nastasji Miletić (OŠ Stoja, Tajana Velikanja); drugo mjesto osvojila je Ivana Grabovac (OŠ Kaštanjer; Svjetlana Prkić), a treće mjesto pripalo je Ani Nikolić (OŠ Stoja, Tajana Velikanja).

U kategoriji "Animacije" prvu nagradu osvojio je Daniel Marinković (OŠ Šijana, Vesna Lorencin); drugo mjesto Emanuel Košeto (OŠ Šijana, Vesna Lorencin); treće mjesto pripalo je Mattei Radoslović (OŠ Šijana, Vesna Lorencin), treće mjesto osvojio je i Toni Bogešić (OŠ Stoja Pula, Tajana Velikanja). 

U kategoriji "Film" pobjednik je Ivan Žufić (OŠ Veli Vrh, Aleksandra Žufić), drugo mjesto osvojio je Erik Jelčić (OŠ Šijana, Vesna Lorencin),a treće mjesto Petar Prenc (OŠ Tone Peruška, Tajana Velikanja).

Radovi će biti izloženi u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici na dječjem odjelu naredna tri tjedna, a izložba je realizirana uz pomoć Grada Pule i Turističke zajednice Grada.

Popis svih nagrađenih učenika možete pogledati ovdje.