Novosti

03/05/2011

Girotondo dell`amicizia - Krug prijateljstva

Danas je u Gradskoj palači održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen projekt GIROTONDO DELL`AMICIZIA - KRUG PRIJATELJSTVA. Konferenciji za novinare prisustvovali su Fabrizio Radin, zamjenik gradonačelnika,  Elena Puh Belci , pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule, Tamara Brussich, ravnateljica predškolske ustanove Rin Tin Tin te Severka Vrbanac, pedagoginja iste ustanove.

Na konferenciji je najavljen 9. Susret djece polaznika talijanskih vrtića Istre, Primorja i Slovenije koji će se u petak, 6. svibnja 2011. godine s početkom u 10.00 sati održati u Areni, a zatim ponoviti i  u Zajednici Talijana u Puli - CIRCOLO. Zamjenik gradonačelnika je  predstavio program susreta te se zahvalio svim sudionicima u organizaciji ovog značajnog projekta koji okuplja čak 330 djece i 50 pratitelja.

Tamara Brussich je najavila da će sve radionice biti održane na talijanskom jeziku izdvojivši neke zanimljivije dijelove programa poput radionica o nastanku televizije i novinskih članaka. Isto tako je izrazila zadovoljstvo odabirom Pule za domaćina projekta što će djeci iz manjih sredina i mjesta biti odlična prilika za bolje upoznavanje našeg grada.