Novosti

06/05/2011

Međunarodni praznik rada obilježen na pulskoj Portarati

Međunarodni praznik rada u Puli obilježio se cjelodnevnim programom na Portarati. Proslava je započela nastupom zbora Lino Mariani te Puhačkog orkestra grada Pule. Nakon glazbenog dijela, predstavnici Grada Pule i sindikata održali su govore te položili vijenac na spomen-obilježje ljudi koji su na tom istom mjestu izgubili živote točno na prvi svibnja prije devedeset godina.

Gradonačelnik se u svom govoru na Portarati osvrnuo na tešku gospodarsku situaciju i naglasio da Grad ulažući sredstva u obrazovanje, ulaže u budućnost.
"Bez znanja i razvoja utemeljenog na znanju ne vjerujem u dobru budućnost. Unatoč krizi, u ovom se gradu itekako puno gradi. Kvalitetna infrastruktura je temelj za razvoj i bolje sutra. Možemo danas reći da nam jučer nije bilo dobro, ali ja želim gledati kako će nam biti sutra i gdje će naša djeca sutra raditi, a radit će samo ako budu školovana i ako budu imala kvalitetne uvjete za rad. Jedini mogući izlaz iz krize je investiranje i otvaranje novih radnih mjesta. Zato pozivam na zajedništvo. Ukoliko se budemo držali zajedno i ulagali sredstva u ono što je ispravno, vjerujem da će nam biti bolje" rekao je Miletić.

Svi koji su prisustvovali programu, kao i slučajni prolaznici na Portarati, dobili su simbol prvoga svibnja - crveni karanfil.