Novosti

06/05/2011

Prvomajska proslava u Šijanskoj šumi

U nedjelju je povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada na središnjoj poljani u Šijanskoj šumi posjetiteljima ponuđen bogat i raznovrstan program.
Tako su Puležani mogli pogledati neki od sportskih i kulturnih programa, natjecati se u pljočkanju, na konjima obići jedan dio Šijanske šume ili jednostavno  uživati u šetnji šumom.
Tradicionalni pozdrav gostima uputili su svirači Puhačkog orkestra grada Pule i mažoretkinje, a potom i domaćini;pulski gradonačelnik Boris Miletić i njegov zamjenik Fabrizio Radin.
"Veselim se povratku prvomajske fešte u Šijansku šumu. Iz godine u godinu atmosfera je sve bolja, a nadam se da će barem ovako dobro biti i dogodine" rekao je gradonačelnik Miletić.
Gradonačelnik je uručio i nagradu 41. pulske biciklijade u kojoj je ove godine sudjelovalo oko 140 biciklista. Utrka s trasom dugom oko 40 kilometara startala je na Forumu a cilj imala upravo u Šijanskoj šumi. Nagrada je bila bicikl kojeg je osvojila Tea Grujić.
Nakon pozdrava građanima je besplatno podjeljeno gotovo tri tisuće porcija graha.
U sklopu programa organizirana je i izložba trkaćih automobila HAK-a Pula - Rovinj dok je Aero klub Krila Istre izložio primjerak motornog zmaja. Za najmlađe posjetitelje organiziran je dječji kutak Birikina gdje su se održavale lutkarske predstave i dječje igraonice.
Program je nastavljen natjecanjem u potezanju konopa, malonogometnim turnirom, nastupima raznih KUD-ova i Studija Zaro te prezentacijom zumba fitnessa, atraktivne plesne tjelovježbe.